gomba

KVASINKOVÉ INFEKCE – PŘÍČINY A LÉČBA

 

Téměř každá žena zažije alespoň jednou za život vaginální kvasinkovou infekci, avšak více než 15 % z nich zažívá opakované plísňové infekce i několikrát do roka. V případě poševní infekce je důležité nejen zmírnit příznaky, ale také léčit příčinu – prvním krokem je tedy na základě příznaků rozpoznat, zda se skutečně jedná o vaginální kvasinkovou infekci.

Přestože kvasinkové infekce nejsou samy o sobě „nebezpečné“, mohou způsobit nepříjemné symptomy, které v konečném důsledku ovlivňují náš každodenní život. Mezi ně patří například:

  • Podráždění a svědění v intimních partiích
  • Hustý bílý výtok (často s texturou podobnou tvarohu)
  • Bolest a zarudnutí kolem pochvy
  • Vaginální bolest a pocit nepohody

Vaginální kvasinkové infekce jsou výsledkem nerovnováhy vaginální flóry. Nejčastější příčinou je přemnožení přirozeně se vyskytujících vaginálních kvasinek (Candida albicans). Candida albicans jsou ve vagině přítomné vždy, proto mohou snadno narušit rovnováhu vaginální flóry. 

Vaginální čípky Probiotica Forte obsahují antiseptický olej z čajovníku (tea tree oil), který působí velmi účinně proti bakteriím a plísním způsobujícím infekce. Zmírňuje příznaky vaginálního výtoku, pálení a svědění. Vaginální čípky vytvářejí živnou půdu pro laktobacily nacházející se ve vaginální flóře a zajišťují jejich optimální rozmnožování. Tyto přirozené mléčné kultury chrání před škodlivými bakteriemi a infekcemi a zajišťují přirozenou biologickou rovnováhu v pochvě, která brání opakované kvasinkové infekci.